Що можна зробити з лаванди. Топ-5 рецептів

Ще дачний сезон не розпочався, а я вже планую що я цього року робитиму на дачі. І перше – це виправлятиму минулорічні помилки. Минулого року я надто пізно зірвала лаванду, коли квіти вже немали ефірної олії, яка є дуже важливою якщо ви хочете зробити щось їстівне та корисне. Тому єдине що мені залишалося зробити, це засушити квіти лаванди та розкласти по мішечках. Мішечки із лавандою у шафі надають дуже гарний аромат, але цього року я хочу спробувати щось більше.

Цього літа, я б хотіла приготувати різні смаколики із лаванди. Я підготувала топ-5 рецептів із лаванди, які планую приготувати цього року.

Лавандовий сироп

Його можна додавати до чаю, кави, морозива, чи їсти як джем. І приготувати такий сироп дуже просто. 

Що потрібно для приготування: 

  • 6-7 столових ложок засушеної лаванди
  • 400 мл води 
  • 300 г цукру

Лавандове печиво або фроліні з лавандою

Ароматне італійське печиво з сушеною лавандою – дух Італії у вашому домі. 

Для приготування печива потрібно: 

  • 2 столові ложки засушених квітів лаванди
  • 160 г пшеничної муки
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 чайні ложки меду
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • щипка ваніліну
  • щипка солі
  • 2 яєчні жовтки
  • 100 г масла

Лавандовий цукор

Його можна використовувати замість звичайного цукру щоб додати чудовий аромат лаванди до кави чи чаю. Також його можна додати до випічки.

Для приготування потрібно:

  • 400 г цукру 
  • 4 гілочки лаванди

Лавандовий чай

Для приготування лавандового чаю достатньо сушеної лаванди. Такий чай має лікувальні властивості: допомагає розслабитися, допомагає про мігренях та знімає стрес та втому.

Лавандове молоко

Це ідеальний варіант для тих, хто має проблеми зі сном.

Інгредієнти для приготування:

  • 750 мл молока
  • 1 столова ложка лаванди
  • 40 г меду

Висновки

Отже, цей дачний сезон обіцяє бути не лише продуктивним, але й смачним. З нетерпінням чекаю моменту, коли зможу насолодитися цими кулінарними шедеврами з лаванди та поділитися ними з близькими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *