Ще дачний сезон не розпочався, а я вже планую що я цього року робитиму на дачі. І перше – це виправлятиму минулорічні помилки. Минулого року я надто пізно зірвала лаванду, коли квіти вже немали ефірної олії, яка є дуже важливою якщо ви хочете зробити щось їстівне та корисне. Тому єдине що мені залишалося зробити, це засушити квіти лаванди та розкласти по мішечках. Мішечки із лавандою у шафі надають дуже гарний аромат, але цього року я хочу спробувати щось більше.
Цього літа, я б хотіла приготувати різні смаколики із лаванди. Я підготувала топ-5 рецептів із лаванди, які планую приготувати цього року.
Лавандовий сироп
Його можна додавати до чаю, кави, морозива, чи їсти як джем. І приготувати такий сироп дуже просто.
Що потрібно для приготування:
- 6-7 столових ложок засушеної лаванди
- 400 мл води
- 300 г цукру
Лавандове печиво або фроліні з лавандою
Ароматне італійське печиво з сушеною лавандою – дух Італії у вашому домі.
Для приготування печива потрібно:
- 2 столові ложки засушених квітів лаванди
- 160 г пшеничної муки
- 100 г цукрової пудри
- 2 чайні ложки меду
- 2 чайні ложки розпушувача
- щипка ваніліну
- щипка солі
- 2 яєчні жовтки
- 100 г масла
Лавандовий цукор
Його можна використовувати замість звичайного цукру щоб додати чудовий аромат лаванди до кави чи чаю. Також його можна додати до випічки.
Для приготування потрібно:
- 400 г цукру
- 4 гілочки лаванди
Лавандовий чай
Для приготування лавандового чаю достатньо сушеної лаванди. Такий чай має лікувальні властивості: допомагає розслабитися, допомагає про мігренях та знімає стрес та втому.
Лавандове молоко
Це ідеальний варіант для тих, хто має проблеми зі сном.
Інгредієнти для приготування:
- 750 мл молока
- 1 столова ложка лаванди
- 40 г меду
Висновки
Отже, цей дачний сезон обіцяє бути не лише продуктивним, але й смачним. З нетерпінням чекаю моменту, коли зможу насолодитися цими кулінарними шедеврами з лаванди та поділитися ними з близькими!